Ο Φακός ως εργαλείο της δουλειάς μας και ως Άμυνα .
ΆΡΘΡΟ : ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης _________ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) .
Ο Φακός που φέγγει το δρόμο μας , είναι μια συσκευή που μπορεί να φέρει ο καθένας από εμάς καθημερινά επάνω του .
Είναι ένα εργαλείο της δουλειάς μας , ως Επικεφαλής Επαγγελματίες της Ασφάλειας μπορούμε να τον λειτουργήσουμε πέραν του να βλέπουμε σκοτεινούς χώρους , αλλά και ως Άμυνα . Αν έχουμε έναν πολύ καλό και δυνατό σε φως σε lumens μαζί μας και όχι κάτι της πλάκας , η δέσμη φωτός που εκπέμπει είναι τόσο πολύ εκτυφλωτική για το γυμνό οφθαλμό , που έχει ως αποτέλεσμα χτυπώντας την κύρια κόρη του ματιού με την υψηλή φλας δέσμη που εκπέμπει ο φακός μας , αυτομάτως προκαλούμε δυσφορία στον επιτιθέμενο σε εμάς , με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να τον θέσουμε εκτός μάχης γιατί είναι δεδομένο ότι η αδυναμία που νιώθει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή επειδή δεν μπορεί να δει τίποτε με τα μάτια του είναι δεδομένη, αυτομάτως το ίδιο του το σώμα είναι ευάλωτο πλέων σε μία δική μας αντεπίθεση .
Ένας φακός χωράει σε οποιαδήποτε τσέπη. Με ένα μικρό σεμινάριο ολίγων λεπτών θα έλεγα από εμάς του Επαγγελματίες της Ασφάλειας , η εκπαίδευση και ή γνώση που θα αποκομίσουμε γίνεται για εμάς προσωπικά ένα αποτελεσματικό θα έλεγα όπλο , όπου μέχρι εκείνη την στιγμή πριν την εκπαίδευση δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένας απλός φακός.
Είναι τελικά ένα σημαντικό εργαλείο και απαραίτητο για την επιβίωση μας .
Αυτό το εργαλείο φωτίζει το δρόμο μας , αλλά και ένα αδύναμο σημείο ενός επιτήδειου που είναι τα μάτια του για να τον θέσουμε εκτός μάχης .
Όταν τα φωτόνια από το φως μίας υψηλής δέσμης φωτός , χτυπήσουν με ένταση τα μάτια μας , ή ίριδα τους αμέσως ως αντανακλαστικό του σώματος μας , κλείνει για να προστατέψει τα ευαίσθητα αυτά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς.
Μέσα σε αυτά τα κύτταρα, υπάρχει μια πρωτεΐνη που απορροφά το φως και λέγεται ροδοψίνη.
Όταν το έντονο αυτό φως της δέσμης του φακού μας , χτυπήσει τα κύτταρα αυτά , η ροδοψίνη διασπάται και θολώνει σαν μια υπερεκτεθημένη φωτογραφία θα έλεγα .
Ο εγκέφαλος βλέπει το όλο αυτό θέμα , ως θολό σημείο σαν μοβ ή μαύρη κηλίδα, που όλο μεγαλώνει και εμποδίζει την όραση μας .
Όσο πιο δυνατό είναι το φως της δέσμης που εκπέμπει ο φακός μας , τόσο περισσότερη είναι η διάρκεια ζημίας στα μάτια μας , όπως τόσο μεγαλύτερη είναι η κηλίδα και η διάρκεια της προσωρινής τύφλωσης .
Αυτό το νεκρό σημείο εμποδίζει το θύτη να δει το θύμα ενώ αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να διαφύγει , ή να αντεπιτεθεί αν θέλει .
Για να είναι καλός ένας φακός για Αυτοάμυνα, πρέπει να εκπέμπει τουλάχιστον από 300 με 500 lumens και πάνω . Το μάτι μας φυσικά αρχίζει να αντιδρά στο δυνατό φως άμεσα από τα 100 lumens. Ένας φακός που εκπέμπει 500 με 1500 lumens λόγω ότι εκπέμπει πολύ δυνατότερο φως από αυτό που μπορεί κάποιος να αντέξει , αναγκάζει τον θύτη να κοιτάξει αλλού, ή να κλείσει τα μάτια του αλλιώς θα αρχίζει να ζαλίζεται , είναι δηλαδή η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθείτε από τον θύτη , να ανασυνταχθείτε και να αντιδράσετε ανάλογα την περίπτωση.
________________ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ _________________
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____